Se, jeg kommer snart …
Johannes’ åpenbaring 22,12

Når Jesus blir tatt opp til himmelen, får disippelflokken se to menn i hvite klær som sier til dem: «Denne Jesus som ble tatt bort fra dere opp til himmelen, han skal komme igjen …» (Apg 1,11). 

Ordene på bildet er fra Bibelens siste kapittel, og Jesus gjentar ordene enda en gang på slutten. Det er tydelig at det ligger ham på hjertet at vi må være våkne og rede til han kommer. I Lukasevangeliet sier han: «Våk hver tid og stund og be om å få kraft til å komme velberget fra alt det som skal hende, og bli stående for Menneskesønnen» (21,36). Flere av lignelsene handler om dette. Kanskje aller tydeligst er det i lignelsen om de ti brudepikene, der fem har olje på lampene og fem mangler olje når brudgommen kommer. Det er en alvorlig formaning om å gi næring til troen så den holdes levende til Jesus kommer igjen.

«Frelsen er oss nærmere nå enn da vi kom til tro», sier Paulus i Romerne 13,11, og da er den enda nærmere for oss i dag.

Forventningen om at Jesus skal komme igjen og opprette det evige gudsriket, kaller Paulus håpet. Ifølge ham vil tro, håp og kjærlighet alltid bli stående. Vi snakker ofte om tro og kjærlighet i menighetene våre, men er vi like opptatt av håpet?

Hver søndag kan du lese en ny andakt.
Teksten er hentet fra boken Gullkorn i Bibelen (Ventura forlag).

Wishlist 0
Continue Shopping