Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. 
Matteus 6,33

Dagliglivet inneholder mange valg og prioriteringer. Vi må velge noe og velge bort noe annet. Jesus ber oss velge det viktigste først. I sammenhengen handler dette ordet om bekymringer for mat og klær, og han sier at vår himmelske Far vet at vi trenger alt dette. Han vil gi oss det vi trenger, når vi søker ham og hans rettferdighet først. 

Hva bor i hjertet vårt? Hva er viktigst for oss? Bibelverset oppfordrer til selvransakelse. Men framfor alt er det et mektig utsagn om hvilken god Far vi har. Så la oss gå til ham først. La oss sette av tid til å høre hans ord og være sammen med ham i bønn. La oss søke hans rettferdighet, den vi får ved å tro på hans Sønn, Jesus Kristus. Så vil han ta seg av oss og gi oss det vi trenger.

For de fleste av oss er det naturlig å arbeide og tjene penger for å skaffe mat og klær. Bibelen oppfordrer til nettopp dette: «Den som ikke arbeider, skal heller ikke spise», sier Paulus til noen i Tessaloniki som ikke holdt orden på livet sitt (2 Tess 3,10).

Men også i dag griper Gud inn i mange situasjoner. Misjonærer og andre som «lever i tro» for å tjene i Guds rike uten noen fast inntekt, opplever at Gud på forskjellige måter sørger for at de får det de trenger til det daglige liv. Det finnes mange sterke vitnesbyrd om Guds gaver som kom akkurat i rette tid.

Hver søndag kan du lese en ny andakt.
Teksten er hentet fra boken Gullkorn i Bibelen (Ventura forlag).

Wishlist 0
Continue Shopping