La ikke solen gå ned over deres vrede. 
Efeserne 4,26

Så konkret kan det sies! Ikke gå sint til sengs. Et visdomsord som alltid er aktuelt. Det kan være viktig å tenke gjennom dagens hendelser eller snakke sammen før man legger seg om kvelden, og å be alene eller sammen. Noen ganger er det vanskelig å be om tilgivelse eller tilgi, men desto viktigere kan det være. Da kan vi våkne neste morgen med et lettere sinn. Konflikten fra i går er borte. Å bære på uoppgjorte hendelser skaper avstand til hverandre. Vi kan bli nedstemte og deprimerte. 

Setningen foran dette verset er: «Blir dere sinte, så synd ikke!» Hvordan håndterer vi det å bli sinte? Det er lett å slenge ut ord man ikke skulle sagt, eller gjøre noe man ikke skulle gjort. Da blir konflikten fordoblet. Guds ord kaller oss til å leve i enhet i hjemmet, menigheten, med vår neste og med Jesus. Ved å leve nær Jesus blir vi fornyet og styrket ved Åndens kraft.

Det gamle testamentet har et ord med lignende innhold: «Bli harm, men synd ikke! Tenk etter i hjertet på deres leie og vær stille» (Sal 4,5). Når vi bekjenner våre synder til Jesus, kan vi bli lettet for våre byrder og leve i harmoni med hverandre. «Sett alt inn på å bevare Åndens enhet i den fred som binder sammen» (Ef 4,3).

Hver søndag kan du lese en ny andakt.
Teksten er hentet fra boken Gullkorn i Bibelen (Ventura forlag).

Wishlist 0
Continue Shopping