Vær brennende i Ånden, tjen Herren!
Romerne 12,11

Bibelen beskriver Den hellige ånd på mange måter: Han er Guds talsmann i oss som åpenbarer, lærer og minner oss om hva Gud har sagt. Han er regnet som skaper liv og vekst. Han er treet som gir Åndens frukt og kraften som gir nådegavene. Han er salveoljen som gjør de troende til konger og prester i Guds rike. Men et av de mest talende bildene på Ånden er ilden. 

Da Den hellige ånd kom over disiplene på pinsedagen, viste han seg som ildtunger over dem. I lignelsen om brudepikene som ventet på brudgommen, der noen hadde olje på lampene og noen manglet olje, var spørsmålet egentlig hvem som hadde ild som brant i lampene.

Ilden gir lys og varme. Men den må næres for at den skal fortsette å brenne. Vi må legge på ved eller fylle på olje. Oljen er det nære fellesskapet med Gud – i bønn, i Guds ord, i fellesskap med andre kristne og i nattverden.

I dette bibelverset oppfordrer Paulus oss til å tjene Herren brennende i Ånden. Det innebærer å være lydig mot Herrens vilje, og at vi lar Den hellige ånd lede oss, på samme måte som en god tjener vil gjøre sin Herres vilje.

La ilden alltid i mitt hjerte brenne, fyll du meg mere med din kjærlighet,
så jeg igjen kan andre sjeler tenne, i brann for deg som skjenker liv og fred!
«O Jesus, du som fyller alt i alle» Av Aage Samuelsen (1915–1987)

Hver søndag kan du lese en ny andakt.
Teksten er hentet fra boken Gullkorn i Bibelen (Ventura forlag).

Wishlist 0
Continue Shopping