Slik startet GudsOrd Illustrasjoner

GudsOrd Illustrasjoner

Høsten 2017 førte hobby-prosjektet GudsOrd Illustrasjoner til utgivelser av både kalender og gavekort utgitt på Ventura Forlag. Og interessen for de illustrerte bibelversene vokser stadig.

Kristian Kapelrud er illustratøren bak GudsOrd-motivene. Han er forfatter og grafisk designer, og bor ved Hamar sammen med kone og tre barn. 

– Det hele begynte vel egentlig med at jeg hadde lyst til å inspirere barn til å bli glad i bibelvers, forteller Kristian. – Derfor skrev jeg bøkene om Rikke. I den første boka lærer hun seg mange vers ved å henge huskelapper rundt i stua. I ettertid har vi fått morsomme tilbakemeldinger, som at barn har brukt egne sparepenger til å kjøpe huskelapper for å gjøre det samme som Rikke.

– Men den virkelige starten for GudsOrd Illustrasjoner var at jeg i min nyeste bok, Den evige blodspakten, bestemte meg for å illustrere noen av bibelversene jeg brukte. Boken handler om Guds løfter i Bibelen.

– Jeg har alltid vært glad i kalligrafi og tekstkunst, så det har vært gøy å kunne kombinere dette med bibelvers. For å illustrere motivene håndtegner jeg alt med Apple Pencil på iPad Pro. Deretter justerer jeg dem i Photoshop. Jeg fortsatte å tegne bibelvers på fritiden, uten noen særlig tanke for hvordan de kunne bli brukt.

– Etter mange oppmuntrende tilbakemeldinger begynte konen min, May Iren, å lage kort med motivene, og hun fikk selge dem på flere store konferanser. Interessen var stor og kortene solgte godt.

– Nå har vi utgitt flere av motivene både som kalender, almanakk og kort i samarbeid med Ventura forlag. Vi har også åpnet Guds.no som en nettbutikk der man kan kjøpe håndlagde kort og print i forskjellige størrelser. I tillegg kan man bestille kopper, puter og annet med GudsOrd-motiver, som produseres på bestilling fra utlandet. Vi er også i kontakt med andre som ønsker å benytte illustrasjonene på sine produkter.

– Interessen viser vel i hovedsak at folk er glad i Bibelen. Det er godt å kunne omgi seg med oppmuntrende bibelvers. Så vidt jeg vet, finnes det ikke så mange norske bibelvers som er illustrert på denne måten, så vi har kanskje truffet noe som har vært et savn. Utvalget av GudsOrd-motiver har etter hvert blitt stort, med mer enn 500 norske illustrasjoner og 50 engelske.

– Bibelen er proppfull av gode, inspirerende, håpefulle, trosstyrkende bibelvers. Et av bibelversene jeg brukte i den første Rikke-boken har blitt et slags motto for oss, nemlig å «la Kristi ord få rikelig rom hos dere» (Kol 3,16). Vi håper at illustrasjonene kan bidra til dette. Det er flott å kunne bli minnet om Guds ord når man titter bort på kalenderen på kjøkkenveggen, gir et kort til en venn, eller løfter kaffekoppen om morgenen, hvor det står: «Dette er dagen som Herren har gjort.»

Wishlist 0
Continue Shopping