Presse

P   R   E   S   S   E   M   E   L   D   I   N   G        –        5. des 2017


GudsOrd IllustrasjonerI høst har hobby-prosjektet GudsOrd Illustrasjoner ført til utgivelser av både kalender og diverse gavekort, utgitt på Ventura Forlag. Og interessen for de illustrerte bibelversene er stor.


Kristian Kapelrud er illustratøren bak GudsOrd-motivene. Han er forfatter og grafisk designer, og bor ved Hamar sammen med kone og tre barn. Vi spør ham hvordan det hele startet?


Det begynte vel egentlig med at jeg hadde lyst til å inspirere barn til å bli glad i bibelvers, og derfor skrev jeg bøkene om Rikke. I den første boka lærer hun seg mange vers ved å henge huskelapper rundt i stua. I ettertid har vi fått morsomme tilbakemeldinger, som at barn har brukt egne sparepenger til å kjøpe huskelapper for å gjøre det samme som Rikke.


Men den virkelige starten for GudsOrd Illustrasjoner var at jeg i min nyeste bok, Den evige blodspakten, bestemte meg for å illustrere noen av bibelversene jeg brukte. Boken handler om Guds løfter i Bibelen.


Jeg har alltid vært glad i kalligrafi og tekstkunst, så det har vært gøy å kunne kombinere dette med bibelvers. For å illustrere motivene håndtegner jeg alt med Apple Pencil på iPad i sorthvitt. Fargene legger jeg på til slutt. Jeg fortsatte å tegne bibelvers på fritiden, uten noen særlig tanke for hvordan de kunne bli brukt.


Hvordan har tegningene blitt mottatt?


Etter mange oppmuntrende tilbakemeldinger begynte min kone, May Iren, å lage kort med motivene, og hun fikk selge dem på flere store konferanser i sommer og i høst. Interessen var stor og kortene solgte godt.


Nå har vi utgitt flere av motivene både som kalender for 2018 og som kort i samarbeid med Ventura forlag. På Facebook har folk kunnet stemme på sine favorittmotiver til kalenderen, og etter stor etterspørsel måtte den trykkes i nytt opplag allerede før desember. Vi har også åpnet Guds.no som en nettbutikk der man kan kjøpe kopper, puter og annet med GudsOrd-motiver (print on demand). I tillegg er vi i kontakt med andre som ønsker å benytte illustrasjonene på sine produkter.


Hva tror du interessen for GudsOrd Illustrasjoner skyldes?


Interessen viser vel i hovedsak at folk er glad i Bibelen. Det er godt å kunne omgi seg med oppmuntrende bibelvers. Så vidt jeg vet, finnes det ikke så mange norske bibelvers som er illustrert på denne måten, så vi har kanskje truffet noe som har vært et savn. Utvalget av GudsOrd-motiver har etter hvert blitt stort, med nesten hundre norske illustrasjoner og også en god del på engelsk.


Har dere noen spesielle ønsker med GudsOrd Illustrasjoner?


Bibelen er proppfull av gode, inspirerende, håpefulle, trosstyrkende bibelvers. Et av bibelversene jeg brukte i den første Rikke-boken har blitt et slags motto for oss, nemlig å «la Kristi ord få rikelig rom hos dere» (Kol 3,16). Vi håper at illustrasjonene kan bidra til dette. Det er flott å kunne bli minnet om Guds ord når man titter bort på kalenderen på kjøkkenveggen, gir et kort til en venn, eller løfter kaffekoppen om morgenen, hvor det står: «Dette er dagen som Herren har gjort.»


Pressebilder


Klikk på bildene for å få høyoppløselige versjoner som kan lastes ned.

GudsOrd-kortene med oppmuntrende bibelvers kommer i 16 varianter.    Foto: Ventura

På Facebook har mange stemt på motivene de ønsker seg i en kalender for 2018. Den er utgitt på Ventura forlag, og måtte trykkes i nytt opplag allerede før desember.

Foto: Ventura

– Med disse motivene ønsker vi å oppmuntre til å 'la Kristi ord få rikelig rom hos dere', som det står i Kolosserne 3,16, sier May Iren og Kristian Kapelrud.

Foto: Ventura

GudsOrd Illustrasjoner

www.guds.no


«Disse ordene som jeg byr deg i dag, skal du bevare i ditt hjerte. Du skal gjenta dem for dine barn og snakke om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.»

5 Mos 6,6–7

Copyright © Kristian Kapelrud

Bibeltekstene er hentet fra Bibel 2011 © Bibelselskapet. Gjengitt med tillatelse.